20.6.09

culturele fietstocht


Vandaag was de fietstocht van Groei en Bloei. we begonnen op het plein voor de Vroonlanden met een fluitconcert van Cecilia McColl met twee leerlingen. Ze speelden ondermeer die Forellen van Schubert in diverse variaties en een jeugdwerk van Mozart.

daarna gingen we richting Herkingen naar de familie van Hasselt met een prachtige kamer-tuin waarin ieder kamer zijn eigen accenten heeft. In de boomgaard mochten mijn koeien grazen.

daarna over de slikken van Flakkee met een omweg naar Melissant met onderweg een sprookje, vertelt door mijn vrouw in onze dichtersstoel.


Daarna doorgefiets naar Melissant op zoek naar geiten en gelunched met als cultureel accent twee winnaressen van het jeugdgedichtenconcours van de openbare scholen. Nu er geen stress meer was voor de wedstrijd klonken ze nog mooier en de mooie tuin was natuurlijk een prachtige locatie om iets voor te dragen.


Na het eten weer op de fiets van de Smalle Nolle waar vroeger Fons Kuijper werkte maar nu heel aardige mensen die ons gastvrijheid ontvingen.


In de tuin speelde Yvette op haar piano en zong daarbij.

Toen verder naar Dirksland Sas waar Martina Westdorp een historische uitleg gaf.

en toen naar Emma Mijs op de Kokseweg . Hoewel ze van voor de oorlog is staat er nog steeds een bordje voor haar huis dat je moet oppassen voor spelende kinderen. In de mooie tuin werden prachtige foto,s vertoond en daarna weer richting de boerenhemel, waar we op de geplande tijd terug waren.