27.6.09

De Collecte

We hebben weer twee avonden op het dorp gecollecteerd voor de Stadse Dag en meer opgehaald dan vorig jaar, maar dat leest u binnenkort op het officiƫle Stadsweb. De klompjes waren een groot succes en riepen veel positieve reacties op en dat konden we wel gebruiken want er was van te voren discussie geweest of je wel geld moest uitgeven aan een presentje voor de gulle gevers. Een klompje aan je sleutelbos geeft toch meerdere keren op een dag een Stadsgevoel en dat past geheel in doelstelling van de Stadse Dag. Ook het als groep verkleed collecteren onder begeleiding van onze Wim Poes wordt meer op prijs gesteld dan zo maar langs de deur komen.
Dit jaar heb ik voor het eerst genoteerd wie niet thuis waren of ik onder de bank zich zag verstoppen en die zullen we nog een keer bezoeken. Slechts vijf mensen weigerden iets te geven en drie daarvan gaven daar een zeer te respecteren uitleg over en die zullen we in het vervolg ook overslaan. In principe moet de donatie geheim zijn en krijgt men de kans om zonder toeschouwer iets in het varken te doen, maar veel hebben daar geen behoefte aan en zo weet ik dat de kleinste bijdrage 5 cent en de grootste 200 Euro was.
We weten nu in ieder geval dat we de tribune voor Overleve op 3/4/5 september kunnen betalen en dankzij de Woningbouw komt er ook een toiletwagen terwijl het decor door plaatselijke ondernemers gratis wordt verzorgd. Vol goede moed gaan we verder met de organisatie en genieten nu al van het groepsgebeuren bij alle voorbereidingen. Ze gaan we straks weer op de Molenvliet oefenen en maandag als het weer het toelaat buiten op een geheime locatie.