24.6.09

De Slufter

Vanmiddag reed ik een rondje op Voorne en de Maasvlakte en bekeek vanaf de Slufter de opgespoten zandbank die de tweede Maasvlakte moet worden. Er bloeide veel Echium of Slangenkruid langs de weg.
Er liepen tussen de surfers , kinderrijke families en andere badgasten een paar naakte kerels en ik vroeg ze of ik hen met de Stadse handdoek op de foto mocht zetten, maar dat zagen ze niet zitten en ze liepen snel door voor dat ik het stiekem deed.

Natuurlijk keek ik ook even over de dijk naar de grote opslagvijver.

Ik ging nog even langs Rotterdam omdat in mijn agenda stond dat het grote cruiseschip de Rotterdam vandaag op bezoek zou komen, maar ik zag niets meer aan de kade liggen naast de Erasmusbrug en ging bij Ikea nog wat Stadse handdoeken kopen voor de verkoop op de Stadse dag en at er lekker zalm tussen het gezellige winkelpubliek en de gescheiden mannen die er na hun werk even komen eten. Er kwam zo'n man bij mij aan tafel zitten omdat hij dacht dat ik een soortgenoot was en zonder iets te kunnen zeggen kreeg ik zijn verhaal vol ellende over me heen. Hij maar werken en zijn vrouw lekker thuis zitten kwekken met de werkloze buurman en de kinderen en als de buurman dan eindelijk ergens werk van maakt is het met zijn vrouw en niet voor een baas. Hij betrapte ze toen hij met hoofdpijn van zijn directeur eerder naar huis mocht en na die onverwachte aanblik in zijn echtelijk bed was de hoofdpijn over maar kwam de geestelijke pijn. Ze waren gescheiden en nu zat ze hem niet meer in de broek maar achter de broek met advocaten over een alimentatie. Zij nog in hun huis dat hij in jaren tot een paleisje had verbouwd en hij in een flatje op Zuid tussen aardige maar luidruchtige buitenlanders. Ik durfde hem niet te vertellen hoe gelukkig ik nog steeds ben met mijn vrouw en mijn handige buurman Klaas.