29.6.09

morningafter


Wat is het toch mooi om in Nederland te wonen met steeds andere weertypes, van sneeuw tot hittegolf en van kraak helder zicht tot mist, van droog tot plensbui. Terwijl zaterdag op de Brouwersdam tienduizenden mensen genieten van muziek bij 24 graden onder een stralende hemel, regenen in Nijmegen de mensen hun huis uit en was het bij de TT in Assen wisselend bewolkt. Een paar dagen geleden toonde ik u de mooie zonsopkomst boven ons havenhoofd en nu hing er een grauwsluier die op maandag, wasdag, wel spoedig zal worden weggepoetst door de zon en nijvere stadse huisvrouwen.
Om 5.20 uur was alles nog in diepe rust en kon ik het weekend op het dorp eens evalueren. De avondvierdaagse trok dan misschien wat minder deelnemers dan elders maar het enthousiasme van de lopers was er niet minder om en wat leuk dat er een samenwerking was met het voetbalkamp van SNS; een voorbeeld voor heel het dorp dat je door iets samen te doen veel kunt bereiken.


Wijnand Jelier lag nog aan het havenhoofd.


en op het gladde water waren de spiegelbeelden bijna zo helder als de echte bosjes en palen.


Als deze twee schepen konden vertellen waren er boeken over hun avonturen en gehoorde sterke verhalen door de sterke drank te vertellen, maar het nuchtere feit is dat ze wel de enige fleur en sfeer in de haven brengen.


Natuurlijk ging ik ook even naar het strandje en zag naast wat scholeksters slechts een lege plastic fles op de voorgrond rechts.

Bij het tellen van de bierdoppen vond ik een condoom op de parkeerplaats en volgens een liedje van Boudewijn de Groot wijst dat op een negatieve poging tot moord of beter gezegd een poging tot levensverwekking. In de krant zie je bij een moordonderzoek zwarte schermen en mannen met witte pakken en omdat dit juist andersom was hing ik wat witte lakens om de plek van het delict en trok mijn zwarte ketelpak aan met zwarte handschoenen. Behalve wat kots ( was ze al overtijd?) op het hekwerk vond ik alleen de snel geopende verpakking van een luxe condoom terwijl je toch zou verwachten dat jongens uit Stadje Droagbrood het goedkope merk van het Kruidvat zouden gebruiken. Een kapot geslagen bierflesje wijst op een onprettig verloop van de daad of op de teleurstelling dat het zo snel weer voorbij was. Nu kan ik geen DNA-onderzoek doen en heb geen databank maar onderzocht toch het verdachte voorwerp en inderdaad bleek mijn vermoeden waar. Zoals echte stadtenaeren betaamd ,want we willen de teruglopende bevolking tegengaan, bleek het condoom lek gestoken uit liefde voor het dorp. Bij onderzoek onder de microscoop telde ik nog vele levende zaadcellen dus de tekst op de verpakking van zaaddodend glijmiddel is gelogen en als ik vanmorgen in het Ad lees dat eodorant de kwaliteit van ons sperma aantast moet deze jongen een uur in de wind gestonken hebben. Laat ik nu weten dat er hier op het dorp iemand met een zwangerschapswens al maanden op de lijst staat bij een spermabank. Ik vulde een oude injectiespuit met de inhoud van mijn gevonden voorwerp en bracht het haar voor zelfinseminatie en over een jaar zullen we aan de babyfoto's kunnen zien welke stadtenaer de vader is en gisternacht bij het strandje zonder het te weten een bijdrage aan het geluk van een dorpsgenoot heeft geleverd..

Vanwege het lek prikken en de tekenen van strijd denk ik dat de tijdelijke minnares daar in de auto op het strandje vandaag beter om de morningafterpil kan gaan.

Moraal van het verhaal: jongens ruim je rotzooi op en gooi geen bierflesjes kapot waar mensen op blote voeten lopen.