19.6.09

niet ver van huisWaarom altijd maar een rondje dorp in de vroege uurtjes terwijl je ook een tuin hebt waarin je veel kunt zien en je gedachten ordenen. Zijn niet de meeste bloementuinen vroeger aangelegd voor rijke mensen om tot rust te komen en dienden de groententuintjes om eten voor je gezin te bemachtigen. Nu moet ik zeggen dat ik vaak niet tot rust kom als ik een rondje in mijn tuin doe want ik ontdek daar steeds werk en heb meer oog voor het oprukkende onkruid dan de mooie bloemen en de lekker snijsla,groeiende snijbonen enzovoorts.
Vandaag bekeek ik alleen de bloeiende planten en voelde me gelukkig met het resultaat van het vele werk. Ik spreek mijn dank uit aan de mollen die steeds binnen de perken blijven en het grasveld ongemoeid laten. Ik las in de krant dat Obama voor veel van zijn landgenoten van zijn voetstuk is afgevallen omdat hij tijdens een TV-interview een vlieg op zijn hand doodsloeg en zich niet negatief uitliet over de verkiezingen in Iran. Volgens zijn inlichtingendiensten zou er ook bij een eerlijke verkiezing dezelfde kandidaat gewonnen hebben en heeft bemoeizucht van de VS daar een averechts effect. Voor mij blijft hij met beide gevallen op zijn voetstuk.
Ook was ik verbaasd over de hesjes met opdruk voor de hulpverleners in de sporthallen rond de ontuchtzaak in Den Bosch. Zouden wij hier ook van die hesjes klaar hebben liggen? Al die publiciteit leidt tot hysterie en heeft een negatieve uitwerking op de kinderen. Denk aan de clown in Oude Pekela. Dit soort zaken komen helaas overal voor, ook op ons dorp en ik had daar hier op mijn blog een heel verhaal over geschreven maar heb het gewist want het kwam voor mijn lezers mogelijk te dicht bij huis.