23.6.09

ochtend

Vanmorgen waren de schaduwen op de L.Vr.Poldersedijk tot aan de Oostmoersedijk, maar het verkeer was al zo druk dat ik niet durfde stoppen voor een foto. Ik reed eerst naar de Vroonweg en wandelde langs de nieuwe sloten met hun kanobanen. Ik zie bijna nooit meer kano's varen en misschien moeten we er wat meer reclame voor maken. Ik vond de foto's saai en op vroegere lijken en dus verzon ik maar iets anders en maakte detailopnames en de weerspiegeling van mijn schaduw.Daarna reed ik naar de Vliegers en maakte daar een wandeling en hoorde en zag veel vogels van koekoek, buizerd tot ordinaire witte haan in het bos. Ik zag een waterhoentjespaar ruzie maken in het bijzijn van twee kindertjes en dat is traumatisch, zeker op dit vroege uur.

Opvallend hoeveel fietsers er voor zes uur al langs de Vliegers vliegen op weg naar hun werk en ik probeerde even agentje te spelen met mijn schaduw.


Prachtige bandensporen langs een uienveld

en toen toch weer langs een nieuwe sloot richting Piersweg voor mijn hooipakken.Ontmoeting. Ik vroeg me af of ik misschien moet overstappen op slakken schilderen en dacht met weemoed terug aan de tijd dat ik op de middelbare school wijngaardslakken moest tekenen met oostindische inkt. Die prachtige huisjes en voelsprieten. Ik bleef in mijn gedachten wat hangen in mijn jeugd en vroeg me af hoe mijn leven verder verlopen zou zijn als een agent me toen in mijn sexuele experimenten betrapt had en dit aan de grote klok gehangen zou hebben. Ik heb medelijden met die zestienjarige jongen die nu bijna geestelijk vermoord wordt in zo'n christelijk dorp omdat hij zich probeerde te bevredigen in het bijzijn van een pony. Beseffen we wel wat we kapot kunnen maken met een overdreven reactie. Ik weet nog uit mijn praktijk een geval van een moeder die haar zoon aangaf wegens incest met zijn zusje. Niet uit bezorgdheid maar uit boosheid dat hij een vriendin had die zij niet aardig vond. Een hele consternatie in de familie en de buurt en toen ik uitzocht wat er nu precies gebeurd was bleek de jongen op elfjarige leeftijd naakt op zijn zusje van 9 gelegen te hebben. Niet goed natuurlijk maar geen reden om iemand uit het dorp te verbannen. Hoe moet die jongen nu verder? Op school wordt hij gepest, zijn huis wordt met modder en eieren besmeurd en de ontdekkende politieman blijft trots vertellen dat hij zijn plicht gedaan heeft en hoopt voor bevordering in aanmerking te komen. Hoe zou zijn puberteit verlopen zijn en hij zich zelf hebben leren ontdekken? Ik hoop dat de dominee met zijn wijze reactie wat rust kan brengen.Je zou er een traantje om kunnen laten.