20.6.09

op de kaart gezet

Op de (agri)culturele avond in de prachtige oude schuur van Leen Soldaat werden weer veel mensen vanwege hun positieve bijdrage op de kaart gezet. In de schuur stonden foto's van hooibalen en in de koeienstal lagen geschilderde koeien. In de publieksruimte keken vanaf hun foto's alle Stadse boeren toe op het gebeuren. Centraal stond de "stikzak"maaltijd waarvoor iedereen wat meegebracht had en waarvan de hele avond naar behoefte van gegeten werd. Leuk dat de ingrediƫnten of uit eigen tuin of van ons eiland kwamen en grootmoedersreceptenboek weer eens gebruikt was. Naast het praten met anderen waren er ook optredens van

Corrie Huijer met drie verhalen. Twee herkenbare verhalen over ons eiland vijftig jaar geleden en een komisch verhaal over een kampeervakantie in Luxemburg.

Onze eigen Aart Dorsman met gedichten over het platteland en daarvoor had hij zijn kleding aangepast.

Accordeon ensemble Balgg dat ook op de plantenruil in mijn tuinhad opgetreden.

Wilma Schrier die een boeien uitleg gaf bij haar hooipak-foto's . Gerda van Dijk las spontaan nog twee mooie gedichten van haarzelf voor maar ik heb er geen mooie foto van.

We zaten niet in theateropstelling maar kriskras door elkaar en men liep ook buiten en door de koeienstal.

Wim van Ham hield een vurig pleidooi voor het huwelijk.

en toen Yvette Philippa speelde kwamen zelfs de katten luisteren.

verrassend was de landbouwvoorlichting van Vincent Coolbergen en Elisabeth Soldaat die erg goed ontvangen werd en waarvan vele aanwezigen een betere kijk kregen op onze gewassen op het veld. De meerkeuzevragen leidden totveel discussie en er was voldoende ruimte voor de vele vragen.
Na afloop was door de hulp van velen alles snel weer opgeruimd. Evaluerend moet ik bekennen dat ik mijn doelgroep niet bereikt heb. We hadden nu een leuk en geinteresseerd publiek maar de burgers en toeristen van het dorp bleven weg terwijl ik juist voor hen deze combinatie van eten, kunst en landbouwvoorlichting in een historisch pand bedacht had. Hoe kunnen we dat nu eens voor hen op de kaart zetten?