25.6.09

Vraag

Gisteravond was ik weer verguld toen ik bij het trapveldje in het bos geen afval en hondendrollen vond. Ik heb aan de gemeente doorgegeven dat de Webego nu al een maand de vuilnisbak daar niet geleegd heeft en dat zo'n propvolle vuilnisbak het noodzakelijk maakt dat de jeugd hun afval gaat opstoken.
Ik reed nog even langs het strandje en zag het volleybalveld in gebruik. Op de terugweg sprak ik op de Achterdijk een hondenuitlater die zich er over verwonderde dat ik wel scheld als er hondenpoep op het trottoir ligt en niets zeg over de paardenpoep voor zijn deur. Waarom volgen de jockeys in ons dorp niet het goede voorbeeld van manege Oostmoer en hangt men een zak achter de kont van het paard? Net als bij hondenpoep kan men schelden, maar dat lost niets op. Een schep doet wonderen; je pakt de poep op en gooit hem in de begroeing naast de weg en dat heb ik gisteren even voor de klager voorgedaan. Hij heeft gelijk dat ik vergeet te melden op mijn blog dat de hondenpoepoverlast de laatste tijd tot een minumum beperkt is.
Vanmorgen even voor de zonsopgang naar het strandje en onderweg veel hondenuitlaters op de officieel aangewezen plaatsen maar helaas ook paardenpoep op het zo schone parkeerterrein. Is dit een grap en wil de jeugd me laten zien dat onze SZO-ridders hun stalen rossen vervangen hebben door gewoon weer paarden en kunnen we met de Stadse dag een historisch riddergevecht tegemoet zien? Of is dit gewoon overlast door paardeneigenaars die hoog gezeten op hun rijdier neer kijken op het gewone volk en de afspraak dat je niet met paarden op het strandje komt?