1.7.09

Fietsvakantie

Iedereen is bijna aan vakantie toe en ook mijn vrouw en ik hebben een zeer drukke periode achter de rug en zijn dag en nacht bezig met de politiek, de tuin, de kleinkinderen, oude tante, de Stadse Dag en het pontje dat weer moet gaan varen. We besloten een dagje vrij te nemen en het huis met al zijn nog liggende werkzaamheden te ontvluchten en reden op de fiets langs de buitendijk naar Ooltgensplaat en waanden ons in het verre buitenland ver van alle beslommeringen. We zagen schapenkuddes alsof we in Drenthe reden, roken bomen en dachten aan de Veluwe en aan het Lago Majorre bij de aanblik van ons Haringvliet.


Tot mijn grote vreugde stond het hek dat het onmogelijk maakt vanaf de Haringvlietdam onder het tunneltje naar Den Bommel te rijden open en ik wil de streekcommissie en speciaal Anne Marijke Elema daar hartelijk voor bedanken want het maakt het aantrekkelijker om vanaf Stad met het pontje naar Tiengemeten te varen en dan met de fiets terug te rijden.

Je kunt ook richting de Plaat en hebt dan eerst rechts een mooi stukje natuur en gaat even daarna over de dijk en rijdt langs de paarden en oerossen die zich totaal niet storen aan een eenzame fietser.