5.7.09

het is zo dichtbij

Meestal ga ik piekeren als ik wakker word en vlucht dan mijn bed uit om de zonsopgang te gaan bewonderen. Blijf ik thuis dan bedenk ik wat er nog allemaal moet in huis en tuin en ben ik mijn erf af en toch op Stad dan kom ik tot rust en kan rustig filosoferen over het leven hier. Vandaag is het zondag en dus tijd voor een overdenking en opeens besefte ik dat we het niet altijd buiten ons moeten zoeken maar beseffen wat we allemaal voor moois hebben en voor het eerst liep ik zonder verplichtingen te zien zoals onkruidtrekken, gieteren en snoeien door mijn eigen tuin en vond rust in al die mooie bloemen. Ik weet dat 90% van mijn lezers het saai vindt en doorscrolt maar toch plaats ik hieronder foto's uit mijn tuin omdat ik ze voor mezelf en die 10% liefhebbers wil vastleggen. Geen mooie geposeerde foto's maar in 5 minuten mijn tuin doorgehold en lukraak wat raakgeknipt.de pluktuin

de Dille
een siertabaksoort

een Dahlia zonder luis en dat is bijzonder in deze tijd als je niet tegen ze wil spuiten.Er bloeien al vele soorten Zinnia's

Een speciaal soort Cosmea

De majesteuze Agapanthus

De kattesnorren doen het dit jaar beter dan ooit.

een varieteit van Juffertjes in het groen.

onze Lavendelheggetjes

De kruizemunt gebruiken we in water, thee en bij aardappelsalade

De Hortensia's zie je nu zoveel dat ze de afrikanen van de eerste plek verdrongen hebben in de Nederlandse tuinen. Het is ook een dankbare plant.

De Phlox is er ook in vele kleuren.

de Margriet blijft een mooie bloem.

De Blauwe Distel moet nog uitkomen ,maar doet het nu al goed in boeketten.

Onze gele border

de Teleclia's kunnen wel vier meter hoog worden en dat zagen we een keer in een Engelse kasteeltuin.
De Sanvitalia's doen het prima in heel kleine boeketjes bij een foto op de schoorsteenmantel.

De Acanthus of Griekse zuilenplant komt overal waar je niet wilt op, maar ik gemakkelijk te verwijderen.

De Moerbei Beauty is een van onze favoriete planten die maar niet willen aarden in onze tuin en steeds weer verdwijnen en toch proberen we het ieder jaar weer op nieuw.

Mijn lievelingsplant is deze Evening Blue; overdag door zonlicht rose en zodra de zon verdwijnt prachtig blauw. Ik kocht hem in Laag Keppel bij Piet Oudolf.

De Monarda was de favoriet van mijn moeder en daarom koester ik hem. Hij ruikt naar Earl Grey thee en is er in diverse kleuren maar deze vind ik het mooiste.

Ook de stokrozen zijn er in veel kleuren en komen altijd op de verkeerde plaatsen en worden daarom door mij brut vermoord.

de Asters vindt mijn vrouw erg mooi en dus hebben we die in vele varieteiten. Vooral in de herfst bloeien zij uitbundig.

een ontluikende zonnebloem.

en eentje in volle bloei.

de Kamille hebben we vooral voor boeketten op vele plaatsen staan.

De kaardenbol prikt erg en doen we dus alleen in onze eigen boeketten.

De papavers komen in tal van kleuren overal dwars doorheen. In het voorjaar vooral geel en oranje en nu meer rood en paars.

De Salvia hebben we ook in vele kleuren en de combinatie wit/roze/blauw doet het goed in kleine bloemstukjes.

Ik eindig met deze papaver die het net als het slaapmutsje in de tuin prima doet maar totaal niet in boeketten. Ik ga nu meer douchen en aankleden want straks gaat de kerk uit en komt er misschien nog iemand een kaartje voor Overleve kopen.