15.7.09

ochtend

Wakkere mensen zullen aan de bovenstaande foto's kunnen zien dat ik vandaag mijn standaardrondje Zeedijk, Watergat, Piersweg en Zeedijk gereden heb. Gisteren net als maandag vooral met mijn vrouw in de tuin gewerkt en wel 6 kruiwagens vol afval afgevoerd naar onze mesthoop die inmiddels de maat van een Stadstuin gekregen heeft en waarop mijn vrouw pompoenen kweekt. Verder samen met Henriƫtte de familiedag van Groei en Bloei met ondermeer de plantenruil op 12 september geregeld en als een knecht van de prins uit Assepoester de deuren langs geweest bij de kinderen die in Overleve spelen om klompen te passen. Ook veel tijd besteed aan het leegmaken van mijn harde schijf van de computer die vol zit en dus duizenden foto's gewist, maar die over Stad zoveel mogelijk op een externe schijf gezet. Ik heb nog steeds liever een fotoalbum in mijn handen en dan samen op de bank bij een kopje thee kijken en praten, dan achter een beeldbuis herinneringen ophalen. Een fotoalbum neem je in de winter ook makkelijker mee naar een WC met centrale verwarming of kunt u wel met de laptop op schoot rustig in uw kleinste kamertje zitten?
Ik heb vannacht enorm vervelend gedroomd en was blij dat ik mijn bed uit kon en ben nu alweer vergeten waarover die ellende allemaal ging. Word ik dement of bent u uw dromen ook altijd zo snel vergeten? Van vroeger weet ik nog wel die zich steeds herhalende droom van een reus aan de voordeur, waarvoor ik naar boven vlucht en dan staat hij voor mijn slaapkamerraam en dus vlucht ik naar zolder en ook daar zie ik zijn gemene grijns voor het dakraampje, maar gelukkig paste zijn hand niet door het ingeslagen ruitje en voordat hij het gehele dak eraf pakt ben ik steeds met een gil weer wakker en komt mijn moeder heel lief een glaasje water brengen.
Overgeheugen gesproken; ik lees vanmorgen in de krant dat embryo's volgens onderzoekers ook al een geheugen hebben en dus op prikkels kunnen reageren. Weet u nog dat je daar rustig in de baarmoeder aan het zwemmen bent en je vader of erger de buurman, weer zonodig naar binnen komt om aan de deur te rammen? Ik weet er niets meer van en kan me zelfs mijn geboorte onder leiding van onze huisarts uit Melissant niet meer herinneren. Mijn vroegste herinneringen zijn vooral geuren van mensen en huizen naast de zeep in de zinken teil waarin je gewassen werd en de gele klimroos voor het huis.
Zouden eicellen ook een geheugen hebben? Ze kunnen nu nog sneller worden ingevroren voor vrouwen die nog niet aan kinderen toe zijn en daar later ooit wel tijd, zin en een zaadcel voor hopen te vinden. Lig je daar maar in de diepvries te wachten tot je moeder een stabiele relatie gevonden heeft en haar carriere heeft opgebouwd en wordt je ontdooid om na 9 maanden dagelijks in de creche of kinderopvang gedumpt te worden omdat je moeder alleen tussen 18 en 19 uur tijd heeft voor haar moederlijke neigingen en gevoelens en dan snel naar bed want haar vergaderingen, feestjes, sportschool en andere afspraken moeten gewoon doorgaan want daar denkt ze recht op te hebben. Wat een ouderwetse zak ben ik eigenlijk geworden, he?