16.7.09

opkomst

Dankzij de katten en het alarm van de school, dat weer eens afging, was ik er vroeg bij vanmorgen en was de zon nog niet te zien. Na een tijdje mediteren over de mogelijkheid om subsidie te krijgen van de woningbouw om het dorp te verfraaien, kwam de zon langzaam achter de horizon vandaan en was stukken saaier dan gisteren.


Heeft u nog een leuk plan om iets in ons dorp te verwezenlijken op kosten van de woningbouw? Er schijnt nog maar één persoon een plan ingediend te hebben voor die 25000 Euro en dat is jammer. U heeft gelijk als u zegt dat ons dorp al zo mooi is, er voldoende bankjes staan, we een trapveldje in het bos hebben, twee speeltuintjes, een strandje, een gymzaal enz. en dat het geld mogelijk beter naar Afrika gestuurd kan worden, maar daar zijn andere bronnen voor. Kom dus op met iets leuks voor uw buurt, laat de jeugd een plan voor een nieuwe overdekte hangplek indienen zoals de bejaarden met succes deden voor het veldje achter de bejaardenwoningen.
Wat bedacht ik allemaal? Ik zou een zitje en een vuilnisbak bij het trapveldje voorstellen, een stenen pingpongtafel bij het strandje en een jeu de boullesbaan op het grasveldje langs de kreek voor de B.van Brienenstraat 2-10 met een extra bankje. Het stukje grond zou iets horizontaler gemaakt moeten worden maar de spelers zullen toch niet zo slecht gooien dat de bal buiten de baan valt en in de kreek komt. Ik voel al uw kritiek dat ik de jeugd onder uw toeziend oog uit het dorp wil halen en de bejaarden rond hun huis wil laten blijven, maar ik denk toch dat dit de voorkeur heeft want jeugd op straat roept voor veel mensen vaak onnodige overlast op. In Middelharnis koos men voor plantenbakken en hanging baskets, maar besef wel dat die onderhouden moeten worden en onze ervaring met de prachtige plantenbakken in de Voorstraat zijn niet zo gunstig. Stuur dus een plan van Woongoed Flakkee en een copietje naar mij ter plaatsing op dit blog. Zie ook de website van Woongoed Flakkee voor de voorwaarden.