25.8.09

ochtend

Vanmorgen geen zon te bekennen en slechts wat miezerige regen om 6 uur. Mogelijk komt eindelijk de echte regen waar veel mensen op zitten te wachten. Ik zat weer een tijdje op mijn geliefde plekje en zelfs de watervogels blijven nu rustig en vliegen niet meer weg als ik kom. Door de lage waterstand zag ik de ruïnes en fantaseerde over een mooi kasteel dat hier vroeger stond. Er woonden beeldschone lieve jonkvrouwen en tot in deze tijd hebben we uit die periode de Vrouwtjesweg en de Lieve Vrouwe Poldersedijk daar aan overgehouden. Er werd handel gedreven tot in Engeland toe en het dorp dat in de luwte en in de bescherming van het kasteel was ontstaan was welvarend met de vele kooplieden, commissionairs en boeren. Iedereen had werk en te eten. Er waren wel regels maar die werden niet te star gehanteerd. Er waren nog geen contouren waarbinnen de nieuwbouw moest blijven en voor dorpsfeesten waren nog geen vergunningen nodig.
Nu hier bij het strandje resten slechts wat brokstukken van de twee ronde torens die eens fier boven het water uitrezen en waarop de rood/gele vlaggen van het dorp en de familie van Wittenhorst wapperden.
Nu is het allemaal anders en beslist niet slechter, ik denk zelfs veel beter, maar we willen het niet inzien door onze frustraties die ons beeld vertroebelen.